NIEUWS

Hieronder vind je het laatste nieuws.

Blijf je graag op de hoogte van het reilen en zeilen op de boerderij en in de winkel?

Schrijf je dan hier in op onze nieuwsbrief. 

Slagerij raemdonck
Slagerij raemdonck9 hours ago
Morgen staan we op met gemengde gevoelens.

30 jaar geleden gingen we door een woelige periode en stond helaas op 21 mei 1992 de wereld even stil.
We waren reeds een goeie drie maanden geëngageerd in de slagerij in Wondelgem.
Een beslissing waar ik niet kon over nadenken toen we in februari het nieuws kregen over het ziek zijn van Joseph.
Het verpleegstersuniform aan de haak in de Heilig Hart kliniek te Eeklo en de nieuwe schort aan in Wondelgem.
“ Van het warme vlees naar het koude vlees “
durf ik geregeld nog zeggen.

En waar staan we nu, 30 jaar later ?
Veel ervaring rijker,…
Een dochter in ons midden die hij helaas nooit gekend heeft,…
Mensen om ons heen die veel respect geven en dankbaar zijn om wat we doen🙏🏻,…
Ups en downs wel de voorbije jaren waar we ons gelukkig steeds doorheen spartelden,…
Kortom durf ik zeggen dat we eigenlijk wel trots zijn.
Joseph heeft reeds veel gemist, maar wat zou hij fier geweest zijn.
Op ons, maar ook op zijn andere zonen en hun kinderen !

Morgen zijn we voorbereid voor weeral een mooie dag !
Wel druk, zie ik aan de binnenkomende bestellingen, maar ons team gaat graag tot het uiterste.
Mijn motto blijft echter : haast en spoed is zelden goed, dus liefst geen stress Christine Huyvaert😘
Gekruide brochettes.
Die burgers zullen scoren, habanero-jalapeno, gewone en Griekse.
Sublieme mignonettes.
En die gevulde kipfilet? Dat wordt ontdekken😉
Dit is alvast een kleine voorstelling van het aanbod van morgen.

Alvast nu een mooi weekend !
Claudine
Slagerij raemdonck
Slagerij raemdonck2 days ago
Beste klant

Reeds jaren houden wij de traditie in eer : we nemen een verlengd Hemelvaart weekend.

Corona gooide 2 maal roet in het eten.
Laten we hopen dat het bij die enkele keren blijft !
Dus concreet ...

U kan bij ons terecht, live, tot 13.00 uur, op woensdag 25 mei .
Tussen 16.00 uur en 18.00 uur mogen geplaatste bestellingen afgehaald worden aan de poort .
Wij maken alles vers op woensdag morgen zodat u het weekend kan overbruggen of nog beter,
we verpakken vacuüm zodat u zeker geen zorgen heeft.
Bestellingen kunnen
telefonisch : 09 253 85 73
mail : info@slagerijraemdonck.be ( u krijgt steeds een bevestiging )
webshop : via de website

De winkel gaat terug open om 10.00 uur op maandag 30 mei

PINKSTERMAANDAG GESLOTEN ( 6 juni )

Steeds bedankt voor uw tijd om deze mail te lezen

mvg
Claudine
Slagerij raemdonck
Slagerij raemdonck1 week ago
Morgen?
An ordinary day?
No way !
Ik laat jullie alvast genieten van het aanbod van morgen want de geplaatste bestellingen overtreffen mijn verwachtingen.
Omdat ik schrik heb dat ik morgen niets zal kunnen schrijven, dit kleine voorproefje.
Maar er is zoveel meer !

Chuckburgers…
Toscaanse burgers…
Gekruide koteletten…
Gekruide kip saté …
Haast en spoed is zelden goed, dus gun ons aub wat tijd om alles correct af te werken.

Marc Raemdonck blijft thuis, ik verplicht hem op Sleidinge te blijven en rustig zonder stress zijn dieren buiten te steken.
Dat stressloos werken is heel belangrijk.
Dieren zijn daar heel gevoelig aan.
Ook wij !
Stress is een gevaarlijk beestje voor ieder van ons.
Vandaar mijn warme oproep, neem uw tijd.
Ik wil Christine een mooie dag geven zondag zodat ze ten volle kan genieten van een mooie dag

Hiep hiep hiep op de jarige !🍀👏🍾😘
Slagerij raemdonck
Slagerij raemdonck1 week ago
Levensles van Christine Huyvaert.
We moeten nog leren van beesten

Voor de 2 dag op rij komt deze zwarte kraai ons een bezoek brengen.
Ze neemt droog brood mee onderweg, dompelt dit even in het omgekeerde deksel, ( waar de schildpad uit drinkt ) ze draait haar boterham even in dit water en geniet op het gras van een smakelijk ontbijt !
Filmen was niet mogelijk maar beeldt het u in en denk hoe verstomd wij hier stonden toen we dit tafereel zagen.
Dierenrijk en mensdom, dagelijks moeten we meer gaan nadenken hoe met voedsel om te gaan….
Dit was een zalig intermezzo, en nu weer voorbereiden voor vandaag😁…..
Slagerij raemdonck
Slagerij raemdonck2 weeks ago
Dat zijn zo van die weekends,
een beetje vanne dit en
een beetje vanne dat.
Ik keek er zo enorm naar uit !

De weg was lang, we keken natuur, ik kreeg wat professionele uitleg van Marc over de opgelegde diversiteit in de landbouw maar we
stelden helaas ook vast dat er zo veel verandert.
Zo veel natuur wordt volgebouwd en Marc Raemdonck beaamde wat een oude vriend hem ooit, jaren geleden, zei…. “ Hier verdwijnt binnen een aantal jaren de landbouw🥲 “.
We blijven echter vechten …..!

Op zaterdag na 22.00 uur voelden we ons weer 30, of misschien 40 😁
De sfeer, het gezelschap, het tafelen ( we aten vegan, veggie, surf en turf , (Holstein 🙈).
Een nieuw concept maar het viel in goede aarde.
Mooie jonge mensen, diversiteit alom, maar genieten deden ze ten volle.

Deze morgen was het een spurtje, niet echt mijn droom ontbijt maar we hadden reserve van gisterenavond en ik haalde om half 7 de hamburgers voor de Hoogdag op de Broederschool.
Slagerij Raemdonck liet iedereen kennis maken met een ( h ) eerlijke hamburger.
Het doet deugd de aankomende jeugd te zien vechten voor het voortbestaan van onze landbouw.

Morgen ?
Ik vroeg Ria-Gino Wachtebeke wat BBQ te voorzien,
het wordt warm,
het is te droog, maar natuur is zo onvoorspelbaar.
Geniet van die zon wanneer ze zich toont, dat deden wij ook vandaag.
Misschien tot één van de komende dagen?
Koken op de BBQ, kan zo rustgevend en gezellig zijn na een hectische werkdag.
Vindt u niet wat u zoekt?
Mail, bel of kom gewoon langs, Christine Huyvaert, Nathalie, Linda Dellaert en ikzelf, geven u graag het gepaste advies.

Geniet van de foto’s, het was echt de moeite!

Claudine
Slagerij raemdonck
Slagerij raemdonck2 weeks ago
Mijn turbo team op zaterdag morgen…..!

Een jarige Ria-Gino Wachtebeke gisteren overtrof zichzelf weer vandaag !
Geen evidentie om op 2 uur tijd ons toogsken te vullen maar het resultaat is weer gewoon heerlijk!
👏